Couperose/erytheem te hebben, het is ongevaarklijk maar het lijkt alsof je het voortdurend warm hebt of bloost. Er kunnen ook kleine adertjes te zien zijn.

De aandoening ontstaat door het uitzetten van de haarvaatjes.   Bij couperose zijn de haarvaatjes continu uitgezet, zodat de huid continu roodverkleurd is. Helaas is deze aandoening niet te genezen, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan te doen is.

Een van de manieren om couperose/erytheem te behandelen is door middel van IPL.

IPL werkt met licht, wat invloed heeft op de hemoglobine in de bloedvaatjes. Hemoglobine is de rode kleur in ons bloed. Door de behandeling met IPL wordt de inhoud van de bloedvaatjes verwarmd, zodat deze coaguleren/ stollen. Het kan misschien meerdere sessies duren eer er duidelijk zichtbaar resultaat van de behandeling te zien is.  Gemiddeld zijn er een 5-tal behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.  Het resultaat kan afhangen van de huidskleur en de dikte van de haarvaatjes.

De behandeling kan soms een beetje gevoelig zijn, het gevoel dat elastiekjes tegen de huid aan botsen.  Echter is het onvoldoende gevoeligheid om echt een verdovende creme te moeten smeren. 

Na afloop dient men een total sun block (SPF60/SPF50) over de behandelde zone aan te bregen.

Contra-indicaties:

  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Roaccutane gebruikers
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Een huid met veel pigment heeft (donkere huidskleur)

Tussen de behandelingen zit steeds tussen de drie en zes weken.


Inschrijven nieuwsbrief


Copyright Beautycenter Aura © 2012. All Rights Reserved.

BTW BE0 746 320 968

Home | Contact